Projekt Menedzsment

Az organikus cégfejlődés története egyértelműen kirajzolja számunkra azt a korszakot, amikor a komplex projektbe szervezet feladatok elvégzéshez szükségessé vált a PROJEKTMENEDZSMENT kompetencia. A definíciótól most eltekintenénk, hisz ahány cég annyi definíció, ha nem a konzervatív tankönyvszerű meghatározást vesszük figyelembe. Sajnálatos módon ehhez az összetett kompetenciához kapcsolódó szakma már a kezdetekkor erodálódott. Célkitűzésünk nemcsak PM kompetenciáink hasznosítása, hanem a szakma elismertségének növelése is.

Minden projekt egyedi (definíció), minden projektszervezet kialakítása, összehangolása és működtetése speciális. A sikeres működtetéshez EMBER-re, TAPASZTALAT-ra és MÓDSZERTAN-ra van szükség. A felsorolás meggyőződésünk szerinti fontossági sorrendet is jelöli.
 
Az EMBER: képességei és kompetenciái révén a projekt fontos építő eleme. Kiválasztása, beillesztése a szervezetbe, képesítése és motivációja a projekt egyik, ha nem a legfontosabb sikertényezője. Elgondolkodott Ön azon, mennyit fordított az előbbiekben felsoroltakra egy-egy projektjében? Mi különös gonddal kezeljük ezt a kérdéskört.
A TAPASZTALAT: minél több és szerteágazóbb projekteket végzünk, annál több tapasztalatra teszünk szert. De Ön szerint hogyan hasznosul ez a tapasztalat? Mi hangsúlyt fektetünk e tapasztalatok regisztrálására, rendszerezésére és újrahasznosítására mind az egyén mind a cég szintjén.
A MÓDSZERTAN: a józan paraszti észtől, az üzleti tapasztalaton át a jól körülhatárolt módszertanokig rengeteg projektvezetési lehetőség áll rendelkezésre. Mindig a jó módszertant választják a cégek? Nincs ellentmondás a „minden projekt egyedi” és használjuk a „jól bevált módszertant” között? Mi a módszertanok szelektív és PROJEKTRESZABOTT alkalmazását támogatjuk.
Csapatunk a fentiek figyelembevételével szeretné segíteni az Önök projektjének sikeres megvalósítását.

 

Tartalom átvétel